Verkoop van Windows 11

Windows 11 is sinds 2021 de opvolger van Windows 10 en is de meest recente besturingssysteem van Microsoft. Windows 11 wordt geleverd in twee uitvoeringen: de Home en de Pro versie.

Home of Pro versie?

Windows 11 Home (eventueel in S Mode) is bedoeld voor thuisgebruik en bevat alle basisfuncties die een gemiddelde particulier nodig heeft.

Windows 11 Pro is bedoeld voor onder andere zzp-ers, bedrijven en organisaties. Het bevat extra (beveiligings)functies voor zakelijk gebruik, zoals ondersteuning voor BitLocker-bestandsencryptie en uitgebreide beheertools. Windows Pro is dus beter geschikt voor het beveiligen van gegevens en het beschermen van zakelijke laptops en computers.

Op computers en laptops voor particulieren staat vaak Windows 11 Home (eventueel in S Mode), terwijl Windows 11 Pro vooral op zakelijke computers en laptops staat.

Windows 11 Home in S Mode

Computers of laptops die met Windows 11 Home in S Mode zijn geïnstalleerd kunnen eenmalig teruggaan naar de volledige Windows 11 Home versie. De S Mode is geoptimaliseerd voor computers met beperkte rekenkracht en verplicht Edge als webbrowser. Daarnaast kunnen vanwege beveiligings- en prestatieredenen alleen apps uit de Microsoft Store geïnstalleerd worden.

Retail of OEM licentie?

Van Windows 11 zijn er 2 types licenties beschikbaar: retail en OEM (Original Equipment Manufacturer). Het verschil tussen deze beide types is dat een OEM-licentie alleen op nieuwe computers en laptops geïnstalleerd mogen worden. Een retail-licentie kan op computers en laptops geïnstalleerd worden waarop reeds een Windows besturingssysteem aanwezig geïnstalleerd worden.

Meer informatie

Neem voor meer informatie vrijblijvend contact met ons op.

contactgegevens

Veldmaat ICT
Zutphenseweg 2a
7241 KR  Lochem
 
Tel.:  0573 - 25 18 12